Vistas de página en total

jueves, 21 de marzo de 2019

L'Ofrena

Aquest any he tingut la gran possibilitat de gaudir de l'Ofrena. Abans de contar la meva experiència vull explicar una mica en que consisteix i que es fa amb  les flors.
L'Ofrena es un del actes mes emotius per als fallers i falleres. Consisteix en un chicotet peregrinatge, cadascú desde la seva falla fins a la Plaza de la Virgen, portant-li un ram de flors a la Virgen de los Desamparados, la patrona de València. Aquest acte es produeix tots els anys, els dies 17 i 18 de Març.
Fiquen una figura de la Virgen, feta de fusta, de manera que els rams de flors van posant-se.


El seu significat no és un altre que oferir-li en senyal de gratitut un ramell de flors per a l'ocasió a la Mare de Deu dels Desamparats.
Peró el seu significat va més enllá del agraïment, és a dir, experimenta el que en la cultura tradicional valenciana anomenen la Llumenà, un fenomen que emociona tant  devotas com a no creients.












Jo ja porte dos anys consecutius passant l'ofrena.
Aquest any vaig voler tornar a passarla ja que l'any passat em va fascinar, a mes d'agradarme la vestimenta, la indumentària i el peinat, és molt emocionant passar pel carrer de la Paz veïent tota la gent i a l'hora d'arribar a la plaça quan veus la verge il-luminada i vestint-la.

No hay comentarios:

Publicar un comentario